nederland

Verduistering bewindvoerster: eis 12 maanden

Door ANP - 28 februari 2017

HAARLEM (ANP) – Voor het verduisteren van circa 250.000 euro van een groep kwetsbare cliënten is dinsdag tegen een 43-jarige Haagse bewindvoerster twaalf maanden celstraf geëist, waarvan vier voorwaardelijk.

De officier van justitie in Haarlem verwijt de verdachte dat zij via haar kantoor geld verduisterde van mensen die om diverse redenen niet in staat waren zelf hun financiële zaken te regelen. Ze voerde het financieel bewind voor honderden mensen. Hun afhankelijkheid maakte hen tot gemakkelijke slachtoffers, aldus de aanklager. Zij was door Haagse kantonrechters juist aangesteld om anderen met geldzaken te helpen. Om die reden werd de strafzaak in Haarlem gehouden.

De bewindvoerster heeft volgens het OM in de periode 2009-2014 ,,stelselmatig en op geraffineerde wijze” grote sommen geld verduisterd. Met dat geld dichtte ze het ene gat in de bedrijfsvoering met het andere.