nederland

Vermeende moordenaars agent bieden excuses aan

Door ANP - 24 februari 2017

KRALENDIJK,- Enkele verdachten van de moord op de Nederlandse politie agent Ferry Bakx hebben vrijdag hun excuses aangeboden. Dat gebeurde tijdens een pro-formazitting op Bonaire. De zaak zal inhoudelijk worden behandeld op 15 mei van dit jaar.

In totaal zijn zeven mannen, zes uit Venezuela en een uit Bonaire verdachte in de zaak. Vier van hen zitten in Nederland vast en volgden de zitting via videoconferentie. De overige drie waren in de zaal aanwezig.

Bakx, die sinds 2013 op het eiland als agent werkte, werd vermoord nadat hij een groep Venezolaanse overvallers op heterdaad betrapte tijdens een gewelddadige overal op een vakantiehuis op Bonaire waar een Nederlandse familie verbleef. Bij een achtervolging die daarop volgde, werd de agent van achteren in zijn hoofd en rug geschoten en overleed kort daarop.