nederland

Verzet tegen ademslot en begrenzer in auto

Door ANP - 20 februari 2017

DEN HAAG (ANP) – Niet iedereen is blij met het voorstel van de politie om iedere auto uit te rusten met onder meer alcoholslot en snelheidsbegrenzer. Regeringspartij VVD reageert kritisch.

Het verplichten gaat te ver, aldus Kamerlid Barbara Visser maandag. ,,Daarmee straf je iedere Nederlander, terwijl een kleine groep verkeershufters de boel verziekt.”

Visser benadrukt dat ze het eens is met de oproep van de politie om het verkeer veiliger te maken. Maar ,,je moet notoire verkeershufters aanpakken door zichtbaar te handhaven. Daar valt nog een wereld te winnen.”

De politie stelt voor iedere auto te voorzien van ademslot, snelheidsbegrenzer en technologie die een smartphone blokkeert. Hierdoor moet het aantal verkeersslachtoffers dalen. Als je bijvoorbeeld gedronken hebt, start je auto niet en als je te hard rijdt, gaat er een piepje af of remt je wagen automatisch af.