nederland

Voorman Pegida aangehouden in Utrecht

Door ANP - 05 februari 2017

UTRECHT (ANP) – De politie heeft zondag in Utrecht de voorman van Pegida aangehouden op Het Janskerkhof. Volgens een woordvoerder van de politie is Edwin Wagensveld gearresteerd omdat hij zich op een plek bevond waar hij niet mocht demonstreren.

De anti-islambeweging Pegida mag vanaf 15.00 uur een demonstratie houden in het Moreelsepark. ,,Hij was op het Janskerkhof een statement aan het maken richting diverse media. Dat mag niet, we hebben hem daarom even meegenomen”, aldus de woordvoerder.

Het is nog onduidelijk hoe lang Wagensveld vast blijf zitten. Naast de demonstratie van Pegida gaat Utrecht bekent kleur demonstreren op het Janskerkhof. Volgens de politie is het op beide locaties nog niet erg druk. Er is wel veel politie in de stad aanwezig.