nederland

Voorwaardelijke boete waxinelichthoudergooier

Door ANP - 02 februari 2017

ARNHEM (ANP) – Achterhoeker Erwin L., bekend als de waxinelichthoudergooier, heeft donderdag van het gerechtshof in Arnhem een voorwaardelijke boete van 200 euro met een proeftijd van een jaar gekregen, omdat hij in 2010 een politieagent in Winterswijk heeft uitgescholden.

Enkele maanden later gooide de man op Prinsjesdag een waxinelichthouder naar de gouden koets, waarin koningin Beatrix zat. Van de rechtbank moest L. de boete wel betalen, maar het hof heeft laten meewegen dat zijn daad inmiddels al lang geleden is.

De rechtbank legde L. ook 247 dagen deels voorwaardelijke gevangenisstraf op voor mishandeling van zijn vader, bedreiging van zijn broer, stalken en beledigen van een vrouw en het onnodig bellen van 112. Daartegen ging de waxinelichthoudergooier in beroep. Maar toen het hof in Arnhem twee weken geleden deze zaken met hem wilde bespreken, wraakte de Achterhoeker de rechters. Er is volgens een woordvoerster van het hof nog geen beslissing genomen over deze wraking.