nederland

VVD onder vuur in debat ‘first ladies’

Door ANP - 26 februari 2017

AMSTERDAM (ANP) – In een verkiezingsdebat tussen de vrouwelijke nummers twee van vijf grote partijen werd zondag vooral de VVD aangevallen. Op het gebied van veiligheid en zorg lag de regeringspartij onder vuur.

Aan het debat bij WNL op Zondag onder leiding van Rick Nieman deden Jeanine Hennis (VVD), Fleur Agema (PVV), Mona Keijzer (CDA), Renkse Leijten (SP) en Stientje van Veldhoven (D66) mee.

Op de stelling ‘de politie is verwaarloosd’ vielen de oppositiepartijen Hennis aan. ,,De politie kan wel wat minder VVD gebruiken”, zei SP’er Leijten die het kabinet verweet dat agenten te veel achter het bureau moeten zitten en met te veel papierwerk worden opgescheept. Hennis wees er onder meer op dat de politie er de afgelopen jaren meer werk heeft bijgekregen, bijvoorbeeld op vlak van immigratie en cybercrime.

De nummer twee van de PvdA, Khadija Arib, ontbrak. Volgens Nieman was ze wel uitgenodigd, maar wilde ze niet meedoen omdat ze vindt dat ze als Kamervoorzitter boven de partijen moet staan.