nederland

VVD verdedigt daling koopkracht met uitkering

Door ANP - 20 februari 2017

DEN HAAG (ANP) – De VVD verdedigt de dalende koopkracht voor mensen met een uitkering de komende jaren. De liberalen willen de stap van uitkering naar baan weer aantrekkelijk maken, ,,zodat je ook ziet dat je er dan echt op vooruit gaat”, aldus VVD-Kamerlid Mark Harbers.

Hij reageerde donderdag op de doorrekening van het VVD-partijprogramma door het Centraal Planbureau. Bij de VVD gaan vooral werkenden erop vooruit, uitkeringsgerechtigden raken koopkracht kwijt.

Harbers wijst erop dat de VVD de afgelopen jaren, toen het heel moeilijk ging en er niet voor iedereen een baan was, ,,mensen aan de onderkant” vooruit heeft geholpen. Maar nu gaat het weer beter met de economie.

Begeleiding

De VVD trekt extra geld uit voor begeleiding van werkzoekenden door het UVW, voor bijscholing en jobcoaches .Ook willen de liberalen 20.000 plekken extra in de sociale werkvoorziening voor mensen die echt niet aan het werk komen.

Harbers benadrukt dat de VVD de komende verkiezingen inzet op drie pijlers: forse belastingverlaging voor vooral werkenden, voor middeninkomens en gezinnen. Daarnaast meer banen en investeringen in met name defensie, veiligheid, wegen en verpleeghuiszorg.