nederland

West-Brabant wil sluiting kerncentrale Doel

Door ANP - 02 februari 2017

OOSTERHOUT (ANP) – Burgemeesters in West-Brabant sluiten zich aan bij de suggestie van minister Melanie Schultz (Infrastructuur en Milieu) om de Belgische kerncentrale Doel tijdelijk te sluiten. Ze maken zich zorgen over de veiligheid in de kerncentrale net over de grens bij Antwerpen en willen dat tijdens een sluiting onderzoek kan worden gedaan naar eventuele verbeteringen.

In het afgelopen jaar kwamen regelmatig berichten naar buiten over haarscheurtjes in de kernreactoren, stil gezette reactoren en vermeende terroristische plannen. Volgens de Brabantse burgemeesters hebben de incidenten maatschappelijke onrust aangewakkerd.

De burgemeesters hebben donderdag gezamenlijk afgesproken dat ze hun zorgen nogmaals en expliciet onder de aandacht brengen bij de minister. Ze willen dat zij zich gaat inspannen om meer duidelijkheid te krijgen over de veiligheidssituatie in Doel.