nederland

Wilders: boodschap op carnavalswagen ‘ziek’

Door ANP - 27 februari 2017

DEN HAAG (ANP) – PVV-leider Geert Wilders is verbolgen over de boodschap op een wagen in de carnavalsoptocht in het Duitse Düsseldorf. ,,Ziek”, reageerde Wilders maandag op de tekst ’Blond ist das neue Braun’ die onder de nagemaakte hoofden van Wilders, Marine Le Pen, Donald Trump en Adolf Hitler is bevestigd. De tekst vergelijkt de boodschap van de drie blonde politici met die van de bruinhemden in het nazi-Duitsland onder Hitler.

Jacques Tilly, de bouwer van de carnavalswagen, zei bij de Duitse zender WDR dat hij wilde dat zijn wagen, gezien de zorgelijke internationale politieke ontwikkelingen door het sterk opkomende rechts-populisme, ”gepeperd’’ zou uitvallen.

,,Ziek. Sick. Krank’’, aldus Wilders op Twitter.