nederland

Wilders eist duidelijkheid over wat is gelekt

Door ANP - 23 februari 2017

DEN HAAG (ANP) – PVV-leider Geert Wilders eist duidelijkheid over wat er is gelekt uit de organisatie die hem beveiligt, de Dienst Bewaken en Beveiligen (DBB). Pas dan wil hij zich weer op straat begeven om campagne te voeren voor de verkiezingen.

Wilders zei dat donderdagavond, nadat hij eerder die dag had besloten af te zien van flyeren en ander openbaar campagnevoeren. Hij vraagt zich af wat er is gelekt, en met wie dat is gedeeld. Hij zegt het te moeten weten om het vertrouwen te kunnen herstellen.

,,Zeker bij bijeenkomsten waar honderden onschuldige mensen komen wil ik echt het zekere voor het onzekere nemen”, aldus Wilders. Hij zegt wel van plan te zijn mee te doen aan twee geplande tv-debatten midden maart.