nederland

Wilders: moordenaar Fortuyn ‘radicale moslim’

Door ANP - 26 februari 2017

DEN HAAG (ANP) – Pim Fortuyn is volgens Geert Wilders vermoord door een ,,radicale moslim”. Hij zegt dat in een lang interview met de Duitse televisiezender ARD. Fortuyn werd in 2002 door Volkert van der G. doodgeschoten. Van der G. is geen moslim.

,,Pim Fortuyn was een held, die voor ik mijn partij begon, al de problemen aankaartte die ik nu adresseer, en onfortuinlijk is hij vermoord door een radicale moslim”, zegt de PVV-leider in het gesprek met de Duitse publieke omroep.

Tijdens zijn proces in 2003 vertelde Volkert van der G. zijn daad uit een politiek angstmotief te hebben begaan: Fortuyn zou een groeiend gevaar voor de Nederlandse samenleving zijn, met name voor zwakke groepen als moslims en asielzoekers.

De PVV wil Nederland de-islamiseren. In haar verkiezingsprogramma staat dat de grenzen dicht moeten voor immigranten en asielzoekers uit islamitische landen en dat alle moskeeën en islamitische scholen dicht moeten. De koran wordt verboden als het aan de PVV ligt.