nederland

Zaterdag topdrukte richting Alpen

Door ANP - 20 februari 2017

LIJNDEN (ANP) – Nederlanders die komend weekend afzakken naar de Alpen moeten rekening houden met topdrukte. Voor de regio’s midden en zuid begint vrijdag de voorjaarsvakantie. Zaterdag wordt de drukste dag van dit skiseizoen verwacht, meldt de VerkeersInformatieDienst (VID).

In Frankrijk begint de file richting Val Thorens al ’s morgens rond 08.00 uur en die opstoppingen zullen tot diep in de avond duren. Een zwarte zaterdag, verwacht de VID, met op het hoogtepunt tot 200 kilometer file. Op de A43 en N90 bij Albertville loopt de wachttijd op tot vier uur. Ook richting de Duitstalige Alpen wordt het dringen.

Wie filevrij wil reizen, rijdt beter op zondag, adviseert de verkeersdienst. Te meer daar komend weekend actieve sneeuwfronten vanuit het noordwesten over de Alpen trekken.