nederland

15 jaar geëist voor doden echtgenote

Door ANP - 27 maart 2017

DEN HAAG (ANP) – Tegen een 49-jarige man uit Alphen aan den Rijn is maandag in de rechtbank in Den Haag vijftien jaar celstraf geëist voor het doden van zijn vrouw en het in stukken zagen en wegmaken van haar lichaam. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de man op 19 mei 2013 zijn 32-jarige vrouw, met wie hij in scheiding lag, gedood. Stoffelijke resten van de vrouw werden op verschillende locaties in het water in Weteringbrug in Noord-Holland teruggevonden.

De man was in eerste aanleg tot vijftien jaar cel veroordeeld, maar hij ging tegen deze uitspraak in hoger beroep. Hij heeft toegegeven dat hij het lichaam van de vrouw in stukken heeft gezaagd en daarna heeft weggemaakt. Maar hij ontkent dat hij haar heeft gedood.

Volgens hem hadden ze ruzie en was er gevochten. Vervolgens ging hij drinken en slapen en toen hij de volgende dag wakker werd, was ze overleden.