nederland

6,5 jaar cel voor poging doodslag ex-vriendin

Door ANP - 24 maart 2017

LELYSTAD (ANP) – Een 33-jarige man uit Almere moet 6,5 jaar de gevangenis in omdat hij zijn voormalige vriendin levensgevaarlijk had verwond met een mes. Dat oordeelde de rechtbank in Lelystad vrijdag. Ook moet hij de vrouw bijna 20.000 euro schadevergoeding betalen.

De man stak op zijn ex in, terwijl zij gehurkt voor hun baby zat. Ze werd in onder meer haar hals en armen gestoken. De vrouw heeft ruim een week in het ziekenhuis gelegen vanwege haar verwondingen, voornamelijk op de intensive care.

De man drong vorig jaar het huis van zijn ex-vriendin binnen door een ruit in te slaan. Bij het bepalen van de hoogte van de straf heeft de rechtbank er rekening mee gehouden dat de man eerder voor geweldsdelicten was veroordeeld.