nederland

Actiedag voor slachtoffers van hongersnood

Door ANP - 29 maart 2017

HILVERSUM (ANP) – Diverse radio- en tv-zenders besteden woensdag aandacht aan de Nationale Actiedag van Giro555. Doel is zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de ramp die Jemen, Noordoost-Nigeria, Zuid-Soedan en Somalië treft. Hier kampen momenteel 20 miljoen mensen met een tekort aan eten.

De actiedag begint om 05.55 uur op NPO Radio 2 met Gerard Ekdom. Alle programma’s van de radiozender komen deze dag vanuit het actiecentrum in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Hier komen de hele dag artiesten en bekende Nederlanders voorbij om aandacht te vragen voor de slachtoffers van de hongersnood. Ook NPO 1 brengt woensdag regelmatig Giro555-updates.

,,We hopen dat heel veel Nederlanders in actie komen en dat we met z’n allen zoveel mogelijk geld ophalen voor de slachtoffers van deze crisis”, zegt Farah Karimi, actievoorzitter van Giro555.

Behalve bij de omroepen zijn er de afgelopen dagen ook op veel andere plekken in het land acties opgezet voor Giro555.