nederland

Afdelingspresident van Satudarah opgepakt

Door ANP - 31 maart 2017

BREDA (ANP) – De politie in Breda heeft vrijdag een president van een afdeling van de motorclub Satudarah opgepakt voor witwassen. Een kompaan en lid van dezelfde afdeling, die de auto waarin ze zaten bestuurde, wist volgens de politie te ontsnappen.

Agenten zagen de auto van de verdachte vrijdagochtend vroeg met hoge snelheid over de Dr. Struyckenstraat rijden. De auto ging steeds harder. Aan de Van Oldebarneveltstraat werd het voertuig aan de kant gezet.

De bestuurder weigerde zich te legitimeren. Ook de bijrijder, de Satudarah-president, begon zich met de zaak te bemoeien en daagde de agenten uit. De bestuurder ging er vervolgens te voet vandoor. In een tas werd een groot bedrag contant geld gevonden. Daarop is de Satudarah-president aangehouden op verdenking van witwassen. Ook kreeg hij een bekeuring omdat hij weigerde zich te legitimeren.