nederland

‘Ambassadeur NL redt familie Kim Jong-nam’

Door ANP - 08 maart 2017

SEOUL (ANP) – De Nederlandse ambassade in Seoul heeft mogelijk geholpen met het in veiligheid brengen van de familie van Kim Jong-nam, de vermoorde halfbroer van Noord-Korea’s leider Kim Jong-un. Dat meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap woensdag.

Cheollima Civil Defense, een organisatie die helpt Noord-Koreanen te vluchten, bedankt op zijn site ambassadeur Lody Embrechts voor zijn ,,kordate en sterke optreden”. De organisatie stelt afgelopen maand te zijn ingeschakeld door de familie van Kim Jong-nam.

De organisatie heeft ook een filmpje geplaatst met mogelijk de zoon van Kim Jong-nam. In de veertig seconden durende video introduceert hij zichzelf en zegt met zijn moeder en zus te zijn. In de video, die dinsdag online verscheen, stelt Kim Han-sol dat zijn vader twee dagen eerder is vermoord.