nederland

Arnhem weert Feyenoordfans van Korenmarkt

Door ANP - 23 maart 2017

ARNHEM (ANP) – Arnhem wil niet dat honderden supporters van Feyenoord na de wedstrijd tegen Vitesse op 23 april neerstrijken op de Korenmarkt, het uitgaanscentrum van de Gelderse hoofdstad. De gemeente neemt maatregelen om dat te voorkomen. Feyenoord kan na de wedstrijd kampioen zijn en supporters maken nu al plannen om dat te vieren.

Hoe de maatregelen er precies uit gaan zien wordt besproken in het aanstaande veiligheidsoverleg met Vitesse, Feyenoord en de politie. De gemeente is volgens een woordvoerster van waarnemend burgemeester Boele Staal ,,niet blij” met het plan van de Rotterdammers om elkaar te treffen op de Korenmarkt. Op Facebook circuleren tal van oproepen om voor de wedstrijd in te drinken op de Korenmarkt en na afloop daar te feesten.

Bij de vorige wedstrijd van Vitesse tegen Feyenoord hadden Rotterdamse supporters kaartjes bemachtigd voor de Arnhemse thuisvakken. Dat leidde tot vechtpartijen op de tribunes. Voor de wedstrijd in april is de kaartverkoop daarom aan strikte banden gelegd. De Feyenoordfans zijn daar boos over.