nederland

Asscher: Rutte vergroot tegenstellingen

Door ANP - 01 maart 2017

HENGELO (ANP) – De VVD van Mark Rutte vergroot met haar programma de tegenstellingen in de samenleving enorm. Dat zei PvdA-leider Lodewijk Asscher woensdagavond op een bijeenkomst in Hengelo.

,,Mark Rutte heeft vandaag gewaarschuwd dat Wilders mogelijk de grootste wordt, en dat Wilders de tweedeling vergroot. Hij is een late bekeerling”, verklaarde Asscher. Volgens hem heeft de VVD geen recht van spreken.

De partij vergroot de tegenstellingen volgens hem door in economisch betere tijden te willen bezuinigen op onder meer minima, arbeidsongeschikten, uitkeringen en de zorgtoeslag. Hierdoor kiezen de liberalen bewust voor het vergoten van de tegenstellingen, vindt de PvdA-lijsttrekker. ,,Dat is een fundamentele verkeerde keuze.”