nederland

Belgen grijpen weer in boven Nederland

Door ANP - 10 maart 2017

DEN HAAG/FLORENNES (ANP) – Belgische F-16’s hebben opnieuw een vliegtuig onderschept boven Nederland. Het ging om een Indiaas passagiersvliegtuig waarmee de luchtverkeersleiding geen contact meer kon leggen.

Het vliegtuig werd vrijdagochtend opgemerkt boven Duits grondgebied. Het toestel van Air India is inmiddels geland in Londen.

Het is de tweede keer deze week dat de Belgische toestellen boven Nederland hebben ingegrepen. Dinsdag onderschepten de F-16’s al een Hongaars vrachtvliegtuig dat met een elektrisch probleem kampte. Daardoor kon geen radiocontact worden gelegd.

Belgische en Nederlandse F-16’s bewaken sinds dit jaar afwisselend elkaars luchtruim. Ook dat van Luxemburg wordt meegenomen. De eerste vier maanden zijn de Belgen aan de beurt.