nederland

Blok: bedreiger onterecht niet vervolgd

Door ANP - 29 maart 2017

DEN BOSCH (ANP) – Minister Stef Blok (Veiligheid en Justitie) vindt dat de bedreiger van burgemeester Jan Boelhouwer van Gilze-Rijen vervolgd had moeten worden. Tijdens een bezoek in Noord-Brabant zei de demissionair minister dat het besluit van het OM om de verdachte niet te vervolgen onjuist was.

,,Het Openbaar Ministerie heeft toegegeven dat het een ongelukkige beslissing was en heeft excuses gemaakt. Waar mensen werken, worden fouten gemaakt.”, reageerde de minister op de vraag of het een verkeerd besluit was. ,,Het is nóg ernstiger om ambtsdragers zoals conducteurs en burgemeester te bedreigen. Het moet wel degelijk vervolgd worden”, zei de minister.

Burgemeester Boelhouwer, een gemeenteambtenaar en een politieagent werden bedreigd door de gevreesde wapenhandelaar Jan B. uit Hulten. Vorige week werd bekend dat het Openbaar Ministerie hem daar niet voor wil vervolgen omdat de 66-jarige verdachte recent al twee keer is veroordeeld tot lange gevangenisstraffen.