nederland

Bod op Hemwegcentrale naar 5 miljoen

Door ANP - 30 maart 2017

AMSTERDAM (ANP) – Het bod op de Hemwegcentrale in Amsterdam is verhoogd naar 5 miljoen euro. De coalitie ‘Wij willen #Hemweg’, waarin vijf partijen deelnemen, heeft het bedrag bijeengebracht, zo is donderdag bekendgemaakt.

Het eerste bod van duurzame-energieleverancier Vandebron bedroeg een miljoen euro. Dat werd door Nuon, de eigenaar van de centrale, afgewezen. Daarna voegde de gemeente Amsterdam een bod van een miljoen toe. Nu zijn daar de Triodos Bank en de Stichting DOEN bij aangehaakt met eveneens een miljoen euro elk, plus een vijfde partij die nog niet in de publiciteit wil. ‘Wij willen #Hemweg’ wil dat de vervuilende kolencentrale dichtgaat.

Nuon zegt dat het 55 miljoen euro wil voor vervroegde sluiting van de Hemwegcentrale. Het leeuwendeel van dat bedrag zou bestemd zijn voor een vertrekregeling voor de ruim tweehonderd werknemers.