#MH17

Bomen geplant voor herinneringsbos MH17

Door ANP - 18 maart 2017

VIJFHUIZEN (ANP) – In Vijfhuizen, dicht bij Schiphol, is zaterdagochtend een begin gemaakt met de aanleg van het herinneringsbos van het Nationaal Monument M17. Voor elk van de 298 slachtoffers van de vliegramp wordt een boom geplant. De boom voor de omgekomen piloot van Malaysia Airlines werd zaterdag als eerste geplant. Nabestaanden komen zaterdag zelf naar de plek om de rest van de bomen te planten en ook volgende week worden nog bomen neergezet.

De aanleg van het bos werd zaterdag voorafgegaan door een korte ceremonie die werd bijgewoond door minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken), de ambassadeurs van Maleisië en Australië en de topman van Malaysia Airlines.

Volgens minister Koenders is nog steeds niet te bevatten dat vlucht MH17 werd neergehaald. Volgens hem symboliseert elke boom een leven dat werd ,,gestolen”.

Het Nationaal Monument MH17 wordt op 17 juli officieel onthuld, precies drie jaar na de ramp.