nederland

Brabantse scholieren eerder terug uit Londen

Door ANP - 22 maart 2017

HILVERSUM (ANP) – Scholieren van het Mollerlyceum uit Bergen op Zoom waren woensdag in de buurt van de aanslag bij het parlement in Londen. Ze komen zo snel mogelijk weer terug naar huis. Dat zei schooldirecteur Marcel van Loo woensdagavond in Nieuwsuur.

,,Ze waren erg dichtbij. Hun begeleider zag de aanvaller steken en zag ook dat hij werd neergeschoten. Een jongen heeft het ook gezien. Van anderen heb ik dat niet gehoord, maar mogelijk hebben zij ook dingen opgevangen. Ze zijn zo snel mogelijk weggelopen richting bus en daarna naar het hotel”, aldus de directeur in het tv-programma.

BN DeStem laat op zijn site scholier Sem aan het woord die zag hoe tien meter verderop de dader instak op de agent. Als ook schoten klinken, rent de jongen minutenlang voor zijn leven en zijn klasgenoten doen hetzelfde, zo beschrijft de krant. Die weet ook te melden dat leerlingen van dezelfde school eind december in Berlijn verbleven, toen in die stad een aanslag op de kerstmarkt plaatsvond. De schooldirecteur overweegt nu te stoppen met schoolreizen naar Europese hoofdsteden.