nederland

Buma: regeren met Wilders werkt niet

Door ANP - 22 maart 2017

DEN HAAG (ANP) – Regeren met de PVV van Geert Wilders is voor het CDA geen optie. Het werkt niet. Dat zei CDA-leider Sybrand Buma woensdag, in reactie op een gesprek dat Wilders eerder op de dag had met verkenner Edith Schippers.

Schippers had Wilders uitgenodigd om te praten over een mogelijke verzoening met de VVD en het CDA, de twee partijen die het minderheidskabinet Rutte I vormde, dat ten val kwam toen gedoogpartner PVV in 2012 zijn steun introk. Buma zei dat zijn ervaringen in Rutte I hem hebben geleerd dat regeren met de PVV ,,niet werkt”.

Wilders gaf eerder op de dag, na een bezoek aan Schippers, aan te willen praten over een nieuwe regering. Schippers belde met VVD-leider Mark Rutte en met Buma, maar die zagen daar niets in. De twee zeiden volgens de PVV-leider een toelichting te willen geven aan Wilders over waarom ze niet met hem in zee willen gaan, maar sloten inhoudelijke gesprekken uit.