nederland

Burgemeester Tilburg: Satudarah gaat eruit

Door ANP - 29 maart 2017

TILBURG (ANP) – Burgemeester Peter Noordanus van Tilburg heeft motorclub Satudarah de wacht aangezegd. ,,Deze motorclub gaat de stad uit. De vraag is alleen nog wanneer’’, zei Noordanus woensdag op een conferentie met Brabantse burgemeesters over de bestrijding van criminaliteit. De eerstvolgende stap van de burgemeester is sluiting van het honk van Satudarah in Tilburg, waar vrijdagavond nog een grote inval was van de politie, dreigde hij.

Satudarah is volgens de burgemeester de enige multinational in Tilburg, maar niet eentje waar de stad trots op is. De motorclub is sinds kort officieel verdachte in een groot strafrechtelijk onderzoek naar witwassen. Een flink aantal Tilburgse kopstukken zit achter de tralies.