nederland

D66: latere komst Cavusoglu handreiking

Door ANP - 09 maart 2017

DEN HAAG (ANP) – Het aanbod van de Turkse minister van Buitenlandse Zaken om pas na de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart Nederland te bezoeken is ,,een stap in de goede richting”. Dat vindt D66-lijsttrekker Alexander Pechtold.

Minister Mevlüt Cavusoglu zei donderdag dat hij zaterdag naar Nederland wil komen om campagne te voeren voor het omstreden referendum dat Turkije volgende maand houdt, maar bereid is pas na de verkiezingen ons land aan te doen als zijn Nederlandse collega Bert Koenders hem daarvoor uitnodigt. Het referendum gaat over een grondwetswijziging die de Turkse president meer macht geeft.

Pechtold noemde dat donderdag voor de microfoon van nieuwszender BNR ,,een tegemoetkoming”. Premier Mark Rutte toonde zich minder met de nieuwe uitspraken ingenomen en herhaalde dat ,,wij daar niet op zitten te wachten, niet voor en niet na de verkiezingen op 15 maart”.