nederland

Dijsselbloem: voldoende steun in Eurogroep

Door ANP - 23 maart 2017

DEN HAAG (ANP) – Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën zegt dat hij voldoende steun heeft in de Eurogroep om voorzitter te blijven van dit overlegorgaan van eurolanden. De bewindsman raakte deze week in opspraak door een opmerking over drank en vrouwen, die vooral Zuid-Europese landen en Europese sociaaldemocraten in het verkeerde keelgat schoot.

Volgens Dijsselbloem heeft hij ,,natuurlijk” nog voldoende steun: ,,Er is geen enkele reden waarom dat niet zo zou zijn.” Hij zegt dat meerdere collega’s hem op de ,,ongelukkige” uitspraak wezen en vroegen hem daar wat over te zeggen. Dijsselbloem sprak daarna over een misverstand dat hij betreurt. ,,Daarmee was het voor de ministers ook klaar”, aldus de voorzitter.

Dijsselbloem had in een interview gezegd dat ,,ik niet al mijn geld aan drank en vrouwen kan uitgeven” om daarna om hulp te vragen. Zuid-Europese landen, die leunen op financiële steun, voelden zich aangesproken en eisten zijn aftreden.