nederland

Drukte bij afgesloten Schipholtunnel valt mee

Door ANP - 28 maart 2017

SCHIPHOL (ANP) – De drukte rond de afgesloten Schipholtunnel viel dinsdagochtend mee. Volgens de ANWB en VID heeft het verkeer wel last van wat vertraging maar is er geen sprake van chaos. Mensen hebben het advies gekregen de omgeving te mijden, met de trein te reizen of thuis te werken.

Brand veroorzaakte maandag flinke schade aan de tunnel. Tientallen elektriciteitskabels raakten beschadigd, de stroomtoevoer voor de verlichting, matrixborden en camera’s die het verkeer monitoren was uitgevallen.

De NS merkte wel iets van de stremming. ,,We zien dat er meer mensen voor de trein hebben gekozen vanmorgen. Op het hoogtepunt van de ochtendspits was het drukker dan normaal rondom Schiphol. Ondanks de drukte is het redelijk goed verlopen”, aldus de Nederlandse Spoorwegen.