nederland

Dutten als Van Gogh

Door ANP - 23 maart 2017

BOXMEER (ANP) – Slapen in een hotelkamer die er precies zo uitziet als de slaapkamer die Vincent van Gogh had en schilderde in 1888. Dat kan vanaf komend weekeinde in een hotel in Boxmeer.

Vorig jaar ontstond er opwinding in de Brabantse plaats, na berichten dat het beroemde bed daar misschien was beland en zelfs nog zou zijn. Het is niet gevonden, maar hotel Riche zag zijn kans schoon en biedt nu een replica aan aan betalende gasten.

Het idee om de kamer na te maken is niet nieuw. Het Art Institute of Chicago deed het vorig jaar ook. Het bed, de stoelen, het nachtkastje, de spiegel aan de wand; alles leek precies. ,,Deze is nog echter. In Chicago klopte de vloer niet ”, beweert de Boxmeerse hotelbaas.

De kamer kost zeventig euro per nacht en er passen maximaal twee mensen in het bed.