nederland

‘Geen indicatie Nederlandse gewonden Londen’

Door ANP - 22 maart 2017

WASHINGTON (ANP) – Minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken heeft geen aanwijzingen dat er Nederlanders zijn onder de slachtoffers van de vermoedelijke aanslag bij het Britse parlement. ,,Maar dat kunnen we in dit stadium ook nog niet uitsluiten”, aldus Koenders.

Koenders leeft vanuit Washington, waar hij samen met zijn Britse collega Boris Johnson een conferentie over de strijd tegen terreurorganisatie IS bezocht, naar eigen zeggen mee met de slachtoffers in Londen. Hij heeft Johnson meteen zijn ,,medeleven betuigd toen het verschrikkelijke nieuws binnenkwam”. Koenders’ gedachten zijn bij de Londenaren, zei hij. Als het inderdaad om een terroristische aanslag gaat, ,,zou dat natuurlijk een absolute veroordeling verdienen”.

De Nederlandse ambassade in Londen volgt de gebeurtenissen op de voet en houdt nauw contact met de Britse autoriteiten.