nederland

Gelderland schuift besluit Gelredome vooruit

Door ANP - 01 maart 2017

ARNHEM (ANP) – De provincie Gelderland heeft woensdag geen besluit genomen over medewerking aan het plan van voetbalclub Vitesse om stadion Gelredome te kopen. Vitesse denkt dat te kunnen doen als de provincie een boetebeding van 11,3 miljoen euro op verkoop aan een betaaldvoetbalorganisatie laat vallen, maar Provinciale Staten vinden dat er op dit moment te veel onduidelijkheden zijn. Verantwoordelijk gedeputeerde Jan Markink zal snel met een voorstel over het plan van Vitesse komen, zei hij woensdag.

Gelredome is nu eigendom van investeringsmaatschappij Spes Bona, die het gebouw wil verkopen. De exploitatie van Gelredome is ondergebracht bij de Exploitatiemaatschappij Gelredome (BVEG) samen met evenementenorganisator Live Nation. Deze partijen zijn niet van plan hun aandelen te verkopen aan Vitesse, lieten zij dinsdag weten.