nederland

Gouverneur Curaao organiseert verkiezingen

Door ANP - 31 maart 2017

DEN HAAG (ANP) – De gouverneur van Curaao krijgt de bevoegdheid om de parlementsverkiezingen te organiseren. De Rijksministerraad wil met de maatregel verzekeren dat de parlementsverkiezingen op het eiland op 28 april gewoon doorgaan.

Dat heeft minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) vrijdag gezegd. Curaao krijgt een zogeheten aanwijzing. Daarin staat ook dat de gouverneur overheidsdiensten mag inschakelen om de verkiezingen in goede banen te leiden.

De maatregel moet voorkomen dat de verkiezingen worden afgelast door de huidige regering. ,,Daar kan geen onduidelijkheid over zijn, de verkiezingen moeten doorgaan”, aldus Plasterk.

Deze week werd al bekend dat de gouverneur van het eiland een besluit van de vorige week geïnstalleerde interim-regering om de verkiezingen uit te stellen, niet zou tekenen.