nederland

Groep omgekomen student woensdag nog terug

Door ANP - 08 maart 2017

ROTTERDAM (ANP) – De groep van ongeveer twintig studenten waartoe de in de Franse Alpen omgekomen Nederlandse student behoorde, keert woensdagmiddag per bus terug naar huis. De vriendin van de overleden student was al eerder vertrokken, zei Tim van den Bergh van touroperator Husk (een onderdeel van Sundio Group) woensdag.

De wintersporters zijn volgens hem lid van de Nijmeegse Studentenvereniging De Navigators. De groep was sinds zondag op wintersport bij Valfréjus en zou vrijdag terugkeren. ,,Ze zijn enorm aangeslagen”, aldus Van den Bergh. Twee studenten van 21 en 25 jaar worden nog vermist. Hij weet nog niet wanneer het lichaam van de omgekomen wintersporter wordt vrijgegeven om naar Nederland te worden gebracht.

Volgens Van den Bergh gingen de drie met hun snowboards buiten de piste zonder gids. Ze waren volgens hem gewaarschuwd dat er lawinegevaar was.