nederland

Grote belangstelling voor diner met koning

Door ANP - 03 maart 2017

DEN HAAG (ANP) – Bij de Rijksvoorlichtingsdienst zijn bijna 11.500 inschrijvingen binnengekomen om te dineren met koning Willem-Alexander ter gelegenheid van zijn vijftigste verjaardag. Dat heeft de RVD vrijdag laten weten.

De koning heeft aan zijn tafel plaats voor 150 mensen die net als hij dit jaar op 27 april een kroonjaar vieren. Wie van de duizenden aanmelders mag aanschuiven, wordt bepaald via loting. De uitslag daarvan komt uiterlijk 3 april. De ingelote gasten horen daarna wat de dresscode is en kunnen dieetwensen doorgeven.

Vijftig plaatsen zijn voor mensen die net als Willem-Alexander vijftig worden. De andere honderd plaatsen zijn voor de overige kroonjaren. Het verjaardagsdiner vindt plaats op 28 april in het Koninklijk Paleis op de Dam.