nederland

Inspectie trekt waarschuwing Humanitas in

Door ANP - 27 maart 2017

ROTTERDAM (ANP) – De verpleeghuizen van de Stichting Humanitas in de regio Rotterdam staan weer goed op de rails. De waarschuwing die de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) vorig jaar had gegeven, is ingetrokken nu de geëiste verbeteringen zijn doorgevoerd.

Humanitas heeft hard gewerkt om de zorg te verbeteren en de kwaliteit ervan ook zelf goed te kunnen volgen, meldt de inspectie maandag na verschillende bezoeken op locaties.

De stichting had negen maanden de tijd om de verbeteringen door te voeren in de twee verpleeghuizen en twaalf kleinschalige verpleeglocaties in Rijnmond. Dat moest vooral op het gebied van samenwerking tussen de zorgprofessionals, het bijhouden van cliëntendossiers en de veiligheid van medicatie.