nederland

‘Jihadman’ wil proces buiten cel afwachten

30 maart 2017

SCHIPHOL (ANP) – In het hoger beroep van het Haagse jihadproces besluit het gerechtshof in Den Haag maandag of de 34-jarige hoofdverdachte Azzedine C. – alias Abou Moussa – de inhoudelijke behandeling van zijn proces in vrijheid mag afwachten. Dit bleek donderdag tijdens een zogenoemde regiezitting in de extra beveiligde rechtbank op Schiphol.

Advocaat André Seebregts vroeg het hof zijn cliënt onder strikte voorwaarden vrij te laten. C. zit momenteel afgezonderd op de terrorisme-afdeling van de extra beveiligde inrichting in Vught en zucht onder het zware gevangenisregime. Hij kreeg in december 2015 zes jaar cel aan zijn broek vanwege het werven van strijders voor de gewapende jihadstrijd, opruiing, deelname aan een criminele en terroristische organisatie, belediging en smaad.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.