nederland

John de Wolf verder als boegbeeld van ouderen

Door ANP - 30 maart 2017

DEN HAAG (ANP) – Oud-profvoetballer John de Wolf blijft langer boegbeeld van werkzoekende vijftigplussers. Hij tekende bij tot eind dit jaar. Ook gaat hij er meer tijd aan besteden, van gemiddeld zo’n negen uur naar twaalf uur per week, meldde het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid donderdag.

Hoewel de economie groeit, hebben vijftigplussers toch meer moeite om aan de slag te komen. ,,Vooroordelen zijn hardnekkig en het bestrijden daarvan is een zaak van een lange adem. De Wolf doet het voortreffelijk. Hij slaagt erin vooroordelen bij werkgevers weg te nemen en vijftigplussers te motiveren”, aldus minister Lodewijk Asscher.

De Wolf spreekt onder meer op banenmarkten en netwerkbijeenkomsten met werkgevers en vraagt hen vijftigplussers een eerlijke kans te geven. Hij begon vorig jaar oktober.