nederland

KNVB ontslaat bondscoach Blind

Door ANP - 26 maart 2017

ZEIST (ANP) – Danny Blind is zondag ontslagen als bondscoach van het Nederlands elftal. Dat meldt de KNVB in een persbericht. Aanleiding voor het ontslag is de nederlaag van zaterdag in de WK-kwalificatie tegen Bulgarije (2-0).

Assistent Fred Grim zit dinsdag op de bank als interim-coach als Oranje in de Amsterdam ArenA tegen Italië oefent. De KNVB gaat de komende periode op zoek naar een nieuwe bondscoach.

,,We hebben respect voor wat Danny betekend heeft voor ons en voor het elftal tijdens zijn dienstverband. Maar omdat de sportieve resultaten helaas zijn tegengevallen, en nu ook de kwalificatie voor het WK in Rusland moeizaam verloopt, voelen we ons helaas genoodzaakt afscheid van hem te nemen”, aldus directeur Jean Paul Decossaux.

,,We waren op de goede weg. Bulgarije uit was naar mijn idee een incident”, aldus Blind zelf. ,,Ik heb er alles ingestopt wat ik in me had. Jammer dat het hiermee eindigt.”