nederland

Koenders bezoekt ontwapeningszone FARC

Door ANP - 03 maart 2017

BOGOTA (ANP) – Minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) heeft in Colombia met zijn Colombiaanse en Noorse collega een ontwapeningszone van de FARC bezocht. Ze wilden met eigen ogen zien hoe de demobilisatie en ontwapening van de FARC-strijders verlopen, wat gebeurt onder toezicht van de VN.

Nederland gaat helpen bij de registratie van land in Colombia, vooral in gebieden waar rebellenbeweging FARC lange tijd de scepter zwaaide. Het Nederlands Kadaster gaat daartoe een proef uitvoeren in het Colombiaanse departement Meta. Koenders noemde goede landregistratie een ,,eerste, essentiële” stap.

Het Kadaster zal samenwerken met Colombiaanse organisaties om de gebieden met behulp van Nederlandse technologie snel, goedkoop en voldoende nauwkeurig in kaart te brengen.