nederland

Leden No Surrender cel in voor merkvervalsing

Door ANP - 10 maart 2017

UTRECHT (ANP) – Vier mannen, onder wie enkele leden van de omstreden motorclub No Surrender, zijn vrijdag voor onder meer merkvervalsing, drugshandel en valsheid in geschrift tot gevangenisstraffen veroordeeld, De rechtbank Midden-Nederland legde aan drie van hen celstraffen op van respectievelijk acht, zes en twee maanden. Een vierde man van 42 jaar uit Waardenburg kreeg een werkstraf van 180 uur en voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden.

Het viertal heeft zich volgens de rechtbank schuldig gemaakt aan uiteenlopende feiten. Zo heeft een 44-jarige man uit Hilversum samen met twee 43-jarigen mannen uit Utrecht een grote voorraad gewone verf in bussen met valse stickers van het merk Sigma te koop aangeboden. Verder werden de verdachten onder meer schuldig bevonden aan het vervalsen van hypotheekgegevens en leaseovereenkomsten, het bezit van stroomstootwapens en het financieel uitkleden van twee eigenaren van een motorzaak in Waardenburg.