nederland

Lichaam gevonden in Franse Alpen

Door ANP - 09 maart 2017

VALFRJUS (ANP) – Hulpdiensten hebben woensdag in de Franse Alpen het lichaam gevonden van een van de twee nog vermiste Nederlandse snowboarders die dinsdagmiddag werden bedolven door een sneeuwlawine. Dat zei een woordvoerder van de plaatselijke politie tegen het ANP.

Het lichaam werd gevonden in de buurt van de plek waar eerder het levenloze lichaam werd gevonden van een 22-jarige Nederlander.

Hulpdiensten moesten het lichaam uitgraven. Het is nog niet geïdentificeerd, aldus de politie.

Woensdagochtend werd alleen vanuit de lucht gezocht. Het weer was toen nog te slecht en te gevaarlijk om op de grond te gaan zoeken. Woensdagmiddag was het weer beter en ging een groep van 47 reddingswerkers en vier honden op pad om de twee Nederlanders te zoeken. De groep blijft zoeken naar het derde slachtoffer tot het donker wordt.

De groep Nijmeegse studenten waartoe de drie snowboarders behoorden keert woensdagmiddag per bus terug naar Nederland. Ze arriveren donderdagochtend in Nijmegen. Slachtofferhulp is ingeschakeld om de jongeren te begeleiden, aldus directeur Tim van den Bergh van reisorganisatie Sundio Group, waar Husk jongerenreizen deel van uitmaakt.