nederland

Lijsttrekkers zwijgzaam na sessie met economen

Door ANP - 31 maart 2017

DEN HAAG (ANP) – De vier partijen die praten over het vormen van een kabinet kregen vrijdag college van drie economische zwaargewichten: directeur Klaas Knot van de Nederlandsche Bank, Laura van Geest van het Centraal Planbureau en Manon Leijten, de hoogste ambtenaar van het ministerie van Financiën. Over de inhoud van het gesprek wilden de vier partijleiders na afloop weinig kwijt.

Knot gaf na afloop aan dat extra geld wat hem betreft niet meteen moet worden uitgegeven. De economie had de afgelopen jaren helaas een ,,hollen-en-stilstaankarakter” en ,,het zou een goede zaak zijn daaraan geen extra impuls te geven”, zei Knot.

Alexander Pechtold vond het een nuttige bijeenkomst en noemde het advies van Knot ,,verstandig”. ,,Het is heel belangrijk om je te laten bijpraten door mensen die goed zicht hebben op de overheidsfinanciën”, aldus de D66-voorman.

Ook informateur Edith Schippers was aanwezig bij het gesprek.