nederland

Luchtmachtbasis Enschede is nu Twente Airport

Door ANP - 30 maart 2017

ENSCHEDE (ANP) – De voormalige luchtmachtbasis Twenthe bij Enschede is vanaf donderdag niet meer in handen van Defensie. De luchthaven valt nu onder de provincie Overijssel en is omgedoopt tot Twente Airport.

De officiële opening is donderdagmiddag in aanwezigheid van demissionair staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur). Enkele bijzondere civiele vliegtuigen brengen een bezoek, waaronder een Beechcraft King Air afkomstig van Schiphol en een Eclipse 500 van vliegveld Teuge. Kort na 10.00 uur landde het eerste vliegtuig op Twente Airport.

De luchthaven is bedoeld voor zakelijk en recreatief vliegverkeer. Ook is Twente Airport een testlocatie voor drones en onbemande vliegtuigjes en zullen er grote vliegtuigen worden ontmanteld.