nederland

‘Maseratiman’ veroordeeld tot ruim 3 jaar cel

Door ANP - 29 maart 2017

AMSTERDAM (ANP) – Voormalig Rochdale-topman Hubert Möllenkamp is woensdag in hoger beroep veroordeeld tot een celstraf van drie jaar en drie maanden. Het gerechtshof in Amsterdam veroordeelde hem voor onder meer het ontvangen van steekpenningen, witwassen en meineed.

Möllenkamp werd 2009 ontslagen door woningcorporatie Rochdale nadat de misstanden aan het licht waren gekomen. In eerste aanleg werd hij veroordeeld tot 2,5 jaar cel. Zowel hij als het OM, dat toen en ook nu drie jaar eiste, ging in hoger beroep.

De voormalig bestuursvoorzitter, die er een luxe levensstijl op nahield, kreeg bijnamen als ‘Maseratiman’ en ‘Zonnekoning’. Volgens het hof heeft hij zich over een langere periode op onrechtmatige wijze verrijkt door het aannemen van steekpenningen. Möllenkamp zelf heeft altijd ontkend dat hij steekpenningen heeft aangenomen.