nederland

Meeste deelnemers al op Songfestivalfeestje

Door ANP - 29 maart 2017

AMSTERDAM (ANP) – Zeker 33 van de in totaal 43 songfestivaldeelnemers staan zaterdag 8 april in de Amsterdamse Melkweg. Dan is het jaarlijkse Eurovision in Concert. De organisatie heeft voor deze negende editie een groot deel van het hele deelnemersveld weten te strikken.

Meidenband OG3NE, de Nederlandse inzending op het Eurovisie Songfestival, staat dan dus oog in oog met de concurrentie. Topfavorieten uit Italië, Bulgarije, Zweden en België zijn van de partij. Zowel fans als bookmakers beschouwen de avond als een eerste graadmeter voor wie het hoe gaat doen op het Eurovisie Songfestival.

Demissionair minister Lilianne Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking) opent de avond, Cornald Maas presenteert. De kaartjes waren overigens in december al binnen een half uur uitverkocht.