nederland

Militairen Mali kwamen om door defect mortier

Door ANP - 09 maart 2017

DEN HAAG (ANP) – Het incident met een draagbare 60 mm-mortier vorig jaar juli in Mali waardoor twee militairen van de Luchtmobiele Brigade omkwamen, is veroorzaakt door een technisch defect van het ontstekingsmechanisme. Bronnen bevestigen donderdag berichtgeving hierover van RTV Noord. Een derde militair raakte ernstig gewond.

Het ministerie van Defensie kan niet op de berichtgeving ingaan. Dat wacht een rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid af. Nederlandse militairen zijn in Mali voor de VN-missie Minusma.

Bij het ongeval kwamen de 29-jarige sergeant der 1e klasse Henry Hoving en de 24-jarige korporaal Kevin Roggeveld om het leven. Het gebeurde tijdens een schietoefening ten zuiden van Kidal. Ze maakten deel uit van de mortiergroep van de Charlie-compagnie van 13 Infanteriebataljon van 11 Luchtmobiele Brigade in Assen.