nederland

‘Miljard nodig voor onderzoek en innovatie’

Door ANP - 30 maart 2017

ZOETERMEER (ANP) – Een nieuw kabinet moet minstens 1 miljard euro investeren in onderzoek en innovatie. Daarnaast moet beter toegankelijk techniekonderwijs topprioriteit krijgen. Dat schrijven vier ondernemersorganisaties in de industrie en bouw donderdag in een brief aan informateur Edith Schippers.

Volgens FME, UNETO-VNI, Koninklijke Metaalunie en Bouwend Nederland zijn de komende jaren minimaal 50.000 technici nodig op alle niveaus. Alleen met die mensen erbij kan de sector bijdragen aan bijvoorbeeld een versnelde overgang naar duurzame energie en aan betere en goedkopere gezondheidszorg.

,,Het gaat om de banen van de toekomst”, aldus voorzitter Doekle Terpstra van UNETO-VNI. ,,We moeten nú investeren in de werkgelegenheid van morgen.” De vier brancheorganisaties vertegenwoordigen naar eigen zeggen 27.000 bedrijven met 600.000 werknemers en een gezamenlijke omzet van 140 miljard euro.