nederland

Mogelijk toch rijstroken Schipholtunnel open

Door ANP - 28 maart 2017

AMSTERDAM (ANP) – Automobilisten kunnen dinsdagochtend misschien toch via de Schipholtunnel van Amsterdam (A4) naar Den Haag werk rijden. Rijkswaterstaat werkt er met man en macht aan om voor de dinsdagochtendspits op de hoofdrijbaan twee rijstroken te openen, zo meldt het agentschap.

Dat er mogelijk twee banen open gaan, wil niet zeggen dat er geen files staan. Ook bij een gedeeltelijke openstelling blijven vier rijstroken dicht, twee op hoofdrijbaan en de beide rijstroken op de parallelbaan. Rijkswaterstaat raadt weggebruikers daarom af om via de A4 van Amsterdam naar Schiphol/Den Haag te rijden. Ook op het omliggende wegennet wordt vertraging verwacht. Eerder was de verwachting dat de Schipholtunnel zeker tot na de ochtendspits zou zijn afgesloten.

Ook blijven de afritten van de A9 naar de A4 dicht. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid, zodat de verkeersdruk op de twee banen in de tunnel beperkt blijft.