nederland

OM: Proces Visser/Severein nietig verklaren

Door ANP - 10 maart 2017

BARCELONA (ANP) – Het Openbaar Ministerie in Murcia (Zuid-Spanje) eist nietigverklaring van het proces tegen de twee in eerste instantie vrijgesproken medeverdachten van de moord op de Nederlandse volleybalster Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein.

Dat heeft officier van justitie vrijdag verklaard bij de behandeling van de zaak in hoger beroep bij het hooggerechtshof in Murcia. Als het hof de eis van het Openbaar Ministerie inwilligt, komt er een nieuw proces tegen de Roemeen Constantin S. en de Spanjaard Sarafín de A. De openbare aanklager eist dat zij alsnog achter de tralies komen.

De plaatselijke juryrechtbank die de zaak in eerste instantie behandelde, heeft de vrijspraak van S. en De A. volgens officier Celdrán ,,duidelijk onvoldoende gemotiveerd”. Twee andere verdachten werden in november veroordeeld tot ieder 34 jaar celstraf.